Ny forpagter til Kongenshus Kro og Hotel

Det mere end 100 år gamle Kongenshus ligger i den unikke og smukke hedenatur uden for Viborg. Her kommer den nye forpagter til at drive hotel og kro videre i samme ånd, som de snart tidligere forpagtere har gjort gennem godt seks år.

Frem til den 1. juli varetager de nuværende forpagtere, Claus og Lene Mortensen, kunder og gæster på sædvanlig vis. 

Bookinger efter den 1. juli vil blive overtaget af Marianne Brunhøj Frøik Laursen, således kunderne vil opleve en glidende overgang. Alle kunder, der har booket bespisning og/eller overnatning, vil blive kontaktet med henblik på at aftale eventuelle nye ønsker eller behov.
 

 

Ny forpagter fra viborg 

Kro og hotel 480

I dag driver Marianne Cafe Spangsbjerg i Viborg. En café hun overtog sidste år efter at have været ansat samme sted i en kort årrække.

- I cafeen arbejder vi med stor respekt for de gode, danske råvarer, og det er vores madfilosofi, at vi vil lave så meget som mulig fra bunden – også gerne økologisk. Som udgangspunkt er det også tanken at tage ’mad ud af huset’-konceptet fra Cafe Spangsbjerg med til Kongenshus Kro og Hotel, siger Marianne Brunhøj Frøik Laursen.

Marianne er uddannet slagter i år 2000 og har siden arbejdet i fødevarebranchen. Hun har taget en tillægsuddannelse som fødevareteknolog inden for kvalitet og udvikling. Efter stillinger som delikatesseassistent i hhv. Kvickly og Føtex kom hun til Cafe Spangsbjerg, hvor hun fungerer som administrativ chef.

tilfreds bestyrelse

KHKrooghotel1440x950

Bestyrelsesformand for Kongenshus Mindepark, Lars Johansson, udtrykker stor tilfredshed med at kunne overlade forpagtningen til Marianne: 

- Bestyrelsen ser frem til samarbejdet med Marianne, hvor vi sammen skal videreudvikle Kongenshus Kro og Hotel med vægt på den høje kvalitet og service, som de tidligere forpagtere har opbygget.

Marianne fortsætter som forpagter af Cafe Spangsbjerg. Efter den 1. juli bliver det Marianne, der kommer til at have den daglige drift af begge steder. Der ansættes en ny kok til Kongenshus Kro og Hotel.


 

 
 


 


 


 


 

Praktisk info

Adgang til parken

Der er gratis adgang til mindeparken. Ved indgangene til mindeparken og ved udkigstårnet er der opsat skilte med oversigtskort. Herfra kan du følge afmærkede vandreruter rundt på heden. Vis hensyn til naturen og fårene: Hunde skal være i snor.

Parkering

Ved Kongenshus Kro og Hotel og ved udkigstårnet er der parkeringspladser. Der er gratis adgang til mindeparken for både busser og biler. 

For bevægelseshæmmede

Naturcentret og en af naturstierne er indrettet til kørestolsbrugere og andre bevægelseshæmmede. Udkigstårnet er desuden udstyret med en lift, som fører de seks meter op til udkigsplateauet.

Middag i det fri

Nyd din mad i picnicområdet omkring udkigstårnet. Der er desuden bygget en bålplads ved shelterne bag udkigstårnet. Pas på naturen, så passer den på dig.

Sådan finder du parken

Her finder du Kongenshus Mindepark

Mindeparken

Kongenshus Mindepark

Vestre Skivevej 142
Daugbjerg
8800 Viborg

Tlf. 8728 1013
kongenshus@kongenshus.dk

Naturcenter

Kongenshus Naturcenter

Vestre Skivevej 142
Daugbjerg
8800 Viborg

Tlf. 8728 1013
kongenshus@kongenshus.dk

Kro og hotel

Kongenshus Kro & Hotel

/Marianne Bruunhøj Frøik Laursen
Vestre Skivevej 142
Daugbjerg
8800 Viborg

Mobil 21 36 88 98
mail@kongenshuskro.dk